Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fenomene naturale extreme care au bătut toate recordurile

Fenomene naturale extreme care au bătut toate recordurile
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Natura ne surprinde de fiecare dată cu frumuseţea ei, dar la fel de surprinzătoare pot fi şi câteva recorduri. De la fenomene naturale extreme, până la puncte geografice care capătă dimensiuni greu de imaginat :

  • Cea mai mare erupţie vulcanică din lume a avut loc în urmă cu 73.000 de ani. Aceasta s-a petrecut în Lacul Toba din Sumatra, Indonezia. Explozia a produs atât de mult praf încât lumina soarelui nu a mai fost vizibilă pentru sute de ani.
  • Cea mai înaltă cascadă din lume se află în Venezuela. Cascada Îngerului (Angel) aruncă apa de la o înălţime de 979 de metri. Cascada a fost numită după pilotul american, Jimmie Angel, cel care a descoperit-o în 1930.
  • Locul cu cea mai mare cantitate de zăpadă din lume se află pe muntele Rainier, din statul Washington. Aici zăpada măsoară în medie 17 metri, pe tot parcursul anului.
  • Cel mai adânc punct din lume se numeşte Challenger Deep şi se află în Groapa Marianelor, din Oceanul Pacific. Adâncimea ajunge aici la 11 kilometri.
  • Cea mai ridicată temperatură la nivelul solului înregistrată vreodată a fost de 57 de grade Celsius. Acest fenomen extrem s-a petrecut în Valea Morţii, din California, în anul 1913.
  • Cea mai scăzută temperatură înregistrată până acum a fost de -89 de grade Celsius. Fenomenul s-a petrecut în Iulie 1983, în Antarctica.

Articole interesante

Lasa un comentariu