Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Joc scurt cu fise

Joc scurt cu fise
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Acest joc scurt este pentru doi participanţi.

Pregătiţi mai întâi un carton împărţit în nouă căsuţe, adică trei rânduri de câte trei căsuţe suprapuse. Confecţionaţi apoi trei fise din carton colorat, de exemplu roşu, şi încă trei fise din carton alb sau orice altă culoare diferită de roşu.

Fiecare participant are câte trei fise de aceeaşi culoare, pe care le aşază faţă în faţă, ocupând cele trei căsuţe ale rândurilor de la marginile cartonașului. Între cele două rânduri de fise rămâne deci un rând de trei căsuţe goale.

Se joacă pe rând. Fisa avansează numai înainte câte o singură căsuţă sau ia locul unei fise adverse, dar aceasta se va face numai în diagonală-înainte, atât la stânga cât şi la dreapta. Fisa înlocuită este scoasă din joc. Jocul se aseamănă cu mersul pionilor pe tabla de şah, numai că aici nu poate exista partida remiză. Există trei modalităţi de a câştiga:

  1. Înlocuind toate cele trei fise ale adversarului.
  2. Blocând fisele adversarului (primul care nu mai poate deplasa nicio fisa pierde partida).
  3. Introducând o fisa propie într-una din căsuţele liniei de pornire a adversarului.

Un joc complet se compune din 7 sau 15 partide. Jocul se începe prin tragere la sorţi. Facem precizarea că cel care joacă al doilea şi nu comite greşeli este imposibil să piardă. Faceţi exerciţii jucând câteva partide singur, adică mutând ambele rânduri de fise.

Articole interesante

Lasa un comentariu