Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Păzeşte postul

Păzeşte postul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Păzeşte postul” este un joc pentru zece participanţi. La mijlocul terenului se trage o linie, de la care se măsoară în dreapta şi în stânga câte o distanţă de 50 de metri. Aici se trage câte o nouă linie, din spatele cărora se va porni jocul.

Jucătorii se împart în două grupe de câte cinci, pe cât posibil de forţe fizice egale. Membrii uneia dintre echipe vor plasa pe linia de centru câte un obiect care să-i reprezinte: o cutie, piatră, băț etc. după care se vor retrage la linia lor de pornire. Şi echipa adversă va aştepta semnalul începerii jocului în spatele celeilalte linii de pornire.

Comandantul jocului – aşezat pe linia de centru – spune cu glas tare o povestire. În momentul când pronunţă al treilea nume propriu, toţi participanţii pornesc în fugă spre cele cinci obiecte.

Dacă ajungi înainte cei care le-au plasat, se consideră că eu şi-au păzit bine postul, iar dacă ajung ceilalţi, fiecare are dreptul să ia unul dintre obiectele nepăzite.

Cei ale căror obiecte au fost luate ies din joc, iar cei care le-au luat primesc câte un punct. Jocul continuă de cinci ori cu cei rămaşi. Cei care, din greşeală, pornesc mai devreme vor fi daţi cu trei metri de la linia de pornire.

Câştigă jocul cei care realizează mai multe puncte. Dacă sunt mai mulţi participanţi disponibili, cei eliminați pot fi înlocuiţi cu noi participanţi.

De asemenea, pot fi înlocuiţi cei care după două sau trei alergări nu au reuşit să prindă niciun obiect.
Mai pot fi scoşi din joc cei ce se poartă agresiv, pun piedici colegilor care fug sau îi îmbrâncesc.

În cazul când în joc sunt şi fete, ele vor avea obiecte deosebite în mod clar, concursul având loc numai fată contra fată, băieţii din echipa neavând voie să ia unul dintre obiectele fetelor, dar având dreptul să le ajute la fugă, trăgându-le de mână.

Articole interesante

Lasa un comentariu