Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri educative: Pânza prieteniei

Jocuri educative: Pânza prieteniei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pânza prieteniei este un joc prin care copiii pot lega prietenii, îi pot cunoaşte mai bine pe cei cu care obişnuiesc să se joace de obicei şi nu în ultimul rând se distrează în timpul liber. Prin intermediul acestui joc, copiii au ocazia să îşi descopere calităţile şi totodată să le aprecieze pe ale celor din jurul lor, dar să afle şi percepţia pe care o au ceilalţi despre ei.

Pentru jocul Pânza prieteniei nu veţi avea nevoie decât de un ghem de sfoară. La fel ca în cazul altor jocuri educative, cu cât sunt mai mulţi copii implicaţi în joc cu atât distracţia va fi mai mare.

Copiii se aşază în cerc. Capătul sforii se leagă de degetul arătător al celui care conduce jocul. Conducătorul jocului leagă astfel capătul sforii de degetul sau arătător, apoi ia ghemul şi îl aruncă unuia dintre jucători. Cel la care ajunge ghemul va trebui să se prezinte şi să spună care este cea mai importantă calitate pe care o are.

Acesta se prezintă, apoi îşi înfăşoară sfoara în jurul degetului său arătător şi trimite ghemul la un alt jucător care va proceda la fel: se prezintă, spune care e calitatea lui cea mai importantă, îşi înfăşoară sfoara pe deget şi trimite ghemul mai departe, la următorul jucător.

În acest fel sfoara ajunge la fiecare jucător şi în felul acesta se va ţese o pânză a prieteniei, asemănătoare pânzei de păianjen. În final, ghemul ajunge de unde a plecat. Dar jocul nu se opreşte aici. Jocul continuă şi sfoara se reaşază pe ghem făcând cale întoarsă. De această dată, fiecare jucător îi va spune celui care urmează care este calitatea pentru care îl admira cel mai mult.

Articole interesante

Lasa un comentariu