Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să îţi faci mulţi prieteni la şcoală

Cum să îţi faci mulţi prieteni la şcoală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Fiecare an şcolar vine cu provocările sale, iar una dintre ele poate fi aceea de a-ţi face noi prieteni şi de a avea o relaţie cât mai bună cu colegii cu care petreci o bună parte din timp, în fiecare zi.

Mai ales atunci când schimbi colectivul, când ajungi într-un alt ciclu şcolar sau când schimbi şcoala din anumite motive, vei avea colegi noi cu care trebuie să interacţionezi şi să relaţionezi.

Aşadar, în loc să te simţi dat la o parte atunci când intri într-un nou colectiv, poţi urmă câteva sfaturi simple pentru a fi prieten cu toţi colegii de la şcoală.

Fii amabil şi drăguţ cu toată lumea, pentru că nimeni nu îşi doreşte să aibă prieteni nesuferiţi!

Încearcă să fii bun cu toată lumea, chiar dacă nu toţi se poartă frumos cu ţine. Zâmbeşte şi oferă-le de fiecare dată ajutor celor care au nevoie. Ţine minte o regulă importantă: comportă-te cu cei din jur aşa cum îţi doreşti ca ei să se comporte cu ţine. În timp, vei simţi asta chiar şi din partea celor care la început nu au avut un comportament tocmai potrivit faţă de tine.

Nu fi agresiv. Copiii vor fugi întotdeauna de cei agresivi!

Agresivitatea, fie că este fizică sau verbală, este respingătoare şi vei ţine la distanţă pe oricine cu un asemenea comportament. Agresivitatea verbală, include pe lângă limbajul nepotrivit şi bârfă sau răspândirea de zvonuri.

Fii prietenos în aşa fel încât colegii să îşi dorească să te aibă în preajmă

În loc să țipi sau să spui lucruri urâte, spune glume, fii plin de energie şi poartă-te frumos cu cei care sunt în jurul tău.

Încearcă să fii un elev model la ore, iar asta se va resimţi şi asupra modului în care te tratează colegii. Aşadar, nu fi unul dintre elevii care deranjează orele sau dintre cei care se poartă urât cu profesorii. Învaţă, fă progrese permanent şi ajută-i de fiecare dată pe colegii care au nevoie.

Socializează cu toată lumea

Oferă complimente colegilor legat de ţinute sau de coafură, ori accesoriile cu care vin la şcoală. Nu sta doar cu unul sau doi colegi, ci intră în vorbă cu cât mai mulţi colegi.

Atunci când doi colegi se ceartă nu intervi luând partea unui dintre ei

În cel mai bun caz poţi interveni pentru a aplana conflictul şi pentru a-i ajuta pe cei doi să se împace.

Nu aştepta că colegii tăi să vină la tine, fă primul pas şi mergi tu la ei

Dacă vrei să îţi faci cât mai mulţi prieteni la şcoală, vino cu iniţiative care nu trebuie să aibă neapărat legătură cu şcoala. Propune-le colegilor să ieşiţi în weekend la film, să vă plimbaţi în parc, ori invită-i la petrecerea de ziua ta. E posibil că unii să te refuze, însă nu lua răspunsul lor personal. Fii un model pentru colegii tăi şi fii acel gen de persoană pe care oricine şi-ar dori-o că prieten.

Articole interesante

Lasa un comentariu