Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri incredibile inventate de copii

Lucruri incredibile inventate de copii
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sunt lucruri pe care le foloseşti în fiecare zi, dar pe care nu ştii că le-au inventat copiii. Invenţiile lor au reuşit să schimbe lumea şi să ne facă, până în zilele noastre, viaţa mai uşoară.

Camionul de jucărie

În 1963, un băieţel în vârstă de şase ani pe numele lui Robert Patch a realizat un camion decapotabil de jucărie. Patch şi-a propus două lucruri cu camionul său: să poată fi uşor de dezasamblat şi de făcut la loc şi să se poată transforma în alte vehicule diferite. După ce a făcut o schiţă, Robert şi-a patentat ideea şi i-a făcut astfel fericiţi pe mulţi copii din întreaga lume.

Trambulina

În 1930, George Nissen un gimnast de 16 ani a început să se gândească la realizarea unui aparat care să îl ajute să se antreneze. În 1934, Nissen a reuşit să îşi ducă planul la bun sfârşit, realizând un dispozitiv care chiar a funcţionat şi care a primit numele de “trambulină”.

Snow Mobilul

În 1922, Joseph-Armand Bombardier avea 15 ani când meşterea motorul unei vechi maşini Ford ce fusese a tatălui sau. Joseph s-a gândit să pună motorul la o sanie ca să vadă dacă are puterea să meargă prin zăpadă. El l-a rugat pe fratele său să îl ajute în timp ce el se ocupa să menţină controlul motorului şi astfel a luat naştere prima sanie cu motor, pe care acum o ştim ca snow mobil.

Citește și:   Bunica, de St. O. Iosif

Televiziunea

Incredibil sau nu, televiziunea a fost invenţia unui tânăr care a avut această idee ce a revoluţionat omenirea. În 1920, lui Philo Farnsworth în vârstă de 14 ani i-a venit această idee, se presupune în timp ce ara un câmp de cartofi. În 1926, împreună cu partenerul său de afaceri a fondat Crocker Research Laboratories care a devenit mai târziu Farnsworth Radio and Television Corporation. Un an mai târziu a avut loc şi prima transmisie de imagini.

Îngheţata pe bat

În 1905, Frank Epperson avea 11 ani când încerca să îşi facă propria sa versiune de acadea.
Într-o noapte în care era destul de frig, Frank a uitat afară amestecul preparat în pahar. În pahar uitase şi beţişorul cu care a amestecat. Ingredientele au îngheţat peste noapte şi astfel băiatului i-a venit ideea.

Apărători pentru urechi

Chester Greenwood patina încă de când era foarte mic. În 1873, băiatul în vârstă de 15 ani nu a mai putut suporta să îi îngheţe urechile cât timp stătea afară și i-a cerut bunicii sale să îi coasă două bucăţi de blană pe un suport de sârmă făcut de el. Câţiva ani mai târziu, Greenwood şi-a patentat ideea, iar de atunci şi până în zilele noastre, multă lume se bucură de invenţia lui în zilele geroase de iarnă.

Citește și:   Cum construiești banda lui Möbius

Alfabetul Braille

Născut în Franţa în 1809, Louis Braille a orbit în urmă unui accident când avea doar 3 ani. Când a împlinit 15 ani, Braille a inventat un tip de citire care presupune puncte în relief, imprimate, organizate într-un anumit patern pentru a facilita învăţarea. Prima carte care folosea alfabetul Braille a apărut în 1829.

Articole interesante

Lasa un comentariu