Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre plantele carnivore

Curiozități despre plantele carnivore
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

De cele mai multe ori, oamenii mănâncă plantele,dar există şi momente în care plantele se răzbună. Unele specii de plante sunt carnivore! Până şi denumirea de plante carnivore este înfricoşătoare! Aşa cum le spune şi numele, plantele carnivore mănâncă carne. Acest lucru nu înseamnă că mănâncă fripturi sau hamburgeri, dar vânează insectele care roiesc în jurul lor.

Venus Flytrap sau Prinde muşte este cea mai cunoscută plantă carnivoră. Aceste plante au o pereche de frunze groase care sunt acoperite cu peri mici. Atunci când o muscă atinge aceşti peri, frunzele se închid ca două fălci puternice. Planta eliberează enzime care descopun musca.

Plantele ulcior au forma unui ulcior sau a unei sticle înguste de şampanie. Partea de sus a plantei conţine un nectar dulce şi cu un miros puternic. Atunci când insectele vin să se înfrupte din acel nectar, alunecă şi cad în ulcior unde sunt devorate de plantă. Unele plantele din această specie sunt atât de mari încât pot inghiți şoareci sau broaşte. Unele plante sunt mici de înălţime şi acestea atrag insectele care umblă pe jos, altele sunt înalte şi vanzeaza insectele care zboară.

Plantele carnivore sunt mai răspândite în America şi preferă zonele mlăştinoase, în zone cu sol care nu are foarte mulţi nutrienţi.

Oamenii de ştiinţă au fost întotdeauna fascinați de plantele carnivore şi s-au făcut tot felul de experimente, chiar s-a încercat scoaterea acestor plante din mediul sălbatic.

Crinul cobrei, o altă plantă carnivoră ce are denumire ştiinţifică de Darlingtonia californiană are nişte celule deasupra pâlniei care funcţionează ca nişte luminiţe. În felul acesta, plantă vânează insectele care vin sprea ea, atrase de această lumină.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Foarte bine, am înțeles tot! MULȚUMESC MULT !

Lasa un comentariu