Va rog, am nevoie de ajutor. Multumesc anticipat!
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
schimbare de variabila x=10-t
Apoi adunati cele doua integrale egale (cea initiala cu cea obtinuta).
Fie (x-4)(6-x)=t^2->6t^2-xt^2=x-4 sau 2(3t^2+2)=x(1+t^2)->x=2(3t^2+2)/(1+t^2)si x=3-1/(1+t^2)->dx=2t.dt/(1+t^2)^2 .Integrala devine;∫_0^∞▒2t/[(1+t)(1+t^2)^2] devine integrala rationala
2t[(+ t)(1+ t ^2)^2]=A/(1+t)+(Bt+C)/(1+t^2)+(DT+E)/(1+t^2)^2 SI restul este de munca simpla si poti si tu sa faci
L a inceput imparti cu √((6-x)si numaratorul si numitorul)
In detalii:
![Rendered by QuickLaTeX.com I=\int_{4}^{6}\frac{\sqrt{6-x}}{\sqrt{x-4}+\sqrt{6-x}}dx=\int_{6}^{4}\frac{\sqrt{6-(10-t)}}{\sqrt{(10-t)-4}+\sqrt{6-(10-t)}}(-dt)=\int_{4}^{6}\frac{\sqrt{t-4}}{\sqrt{6-t}+\sqrt{t-4}}dt](https://anidescoala.ro/wp-content/ql-cache/quicklatex.com-b9ac2dc7da8ce63ab735973aab0a803b_l3.png)
(integrala initiala) si
(integrala obtinuta dupa schimbarea de variabila)
Efectuind schimbarea de variabila x=10-t obtinem
asadar
Adunind cele doua egalitati:
![Rendered by QuickLaTeX.com 2I=\int_{4}^{6}1da=[a]_{4}^{6}=2\Leftrightarrow I=1](https://anidescoala.ro/wp-content/ql-cache/quicklatex.com-9fac24a627ad5fc49cd5585a37e51fbf_l3.png)
Domnule SDoIT, va felicit pentru rezolvare.
Cu respect. DD
Va multumesc.