sa se studieze convergenta sirului:
x1=0,x2=-1, xn+2=(5/6)xn+1 + (1/6)xn , n>=1 ;
Ma puteti ajuta?
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Unei ecuatii de recurenta linearai se ataseaza o ec.caracteristica si in cazul dat aceasta ec. caracteristic este; r^2=5/6r+1/6 sau; 6r^2-5r-1=0->r1=-1/6 si r2=1 si Xn=An^1+Bn^(-1/6) , A si B sunt constante si se determina punand conditiile initiale X1=0 si X2=-1 DEci pentru n=1 avem;X1=A+B=0 si pentu n=2
avem ; X2=A.2+B.2^(-1/6)=-1->B=(sqrt de orinul 6 din(2))/[2.(sqrt de ordinul 6 din(2))-1]=-A sauXn=A[n-1/(sqrt de ordinul 6 din(n)]-> sirul Xn este divergent. Cand n->infinit Xn->.infinit
Corectaţi, vă rog. Nu asta e formula, ci Xn=A+B(-1/6)^n. Şirul e convergent.
Corect este .Cred ca imi plecase ”mintea” la plimbare SCUZE.