stiind ca tg a= √3, a € R, aratati ca (sin a – cos a)/(sin a+ cos a) = 2- √3
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Produsul ; (sina-cosa).(sina+cosa)=(sina)^2-(cosa)^2=-cos(2a)=-(1-(tga)^2)/
(1+(tga)^2)= Calculeaza tu (tga=√3)
Ideea este sa obtine o expresie care depinde doar de tg(a).
Avand in vedere ca tg exista, atunci cos(a)!=0. Deci putem imparti si numitorul si numaratorul cu cos(a).
LE:
V-ati grabit nitel. Iar expresia pe care ati obtinut-o duce la un rezultat rational.
(sina+cosa)*(sina+cosa)!=1 pentru majoritatea valorilor lui a.
Cu adevarat nu am fost atent si cer sa fiu scuzat iar dumneavoastra ati dat o
foarte buna indicatie de rezolvare a problemei Ce ati scris mai apoi,nu am mai inteles (cred ca (sina+cosa)^2=1+sin(2a)) Cu respect DD
Expresia initiala este:
(sin a – cos a)/(sin a+ cos a).
Dumneavoastra ati scris altceva: (sina-cosa).(sina+cosa)=(sina)^2-(cosa)^2.
Am crezut ca ati amplificat numitorul si numaratorul cu (sina+cosa) si ca ati considerat ca (sina+cosa)^2=1.
Sau facem ca la clasa a 6-a cu proporţii derivate: