Demonstrati ca:
cos^2x+cos^2y=1+cos(x+y)*cos(x-y).
Am aplicat formulele ,am incercat sa trec anumiti termeni in membrul stang insa nu imi da rezultatul corect.
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
(cosx)^2+(cosy)^2=(1/2)[2(cosx)^2+2(cosy)^2]=(1/2)[1+cos2x+1+ cos2y]= (1/2)[2+2cos(x+y).cos(x-y)]=1+cos(x+y)cos(x-y)
Nu am inteles partea aceasta ” (1/2) [1+cos2x+1+ cos2y]= (1/2)[2+2cos(x+y).cos(x-y)]”.De ce cos2x+cos2y =2cos(x+y)*cos(x-y).Este oare o formula ,deoarece eu nu o stiu?
S-au folosit formulele trigonometrice :
cos(2A)= (cosA)^2 – (sinA)^2 = 2*(cosA)^2 – 1 = 1 – 2*(sinA)^2
cosA + cosB =2*(cos((A+B)/2))*(cos((A-B)/2))