1. Stiind ca combinari de n luate cate k=combinari de n luate cate l sa se arate ca k+l=n (k,l,n apartin N , k<= n, l<=n )
2. Aratati ca:
a)k(k-1) combinari de n luate cate k=n(n-1) combinari de n luate cate n
b) 2*1*combinari de n luate cate 2+3*2*combinari de n luate cate 3+…+n(n-1)combinari de n luate cate n
c) 1^2combinari de n luate cate 1+2^2 combinari de n luate cate 2+…+n^2 combinari de n luate cate n
1. Trebuie mentionat ca
, altfel problema e gresita. Rezolvarea:
Deoarece
, inseamna ca ramane doar cazul in care n=k+l.
2.
a)
b)
c)
* Am corectat enuntul si la 2 – a).
** S-au folosit formulele: