Am ‘mesterit’ un pic la subiecte, m-am ‘impiedicat’ de niste solutii dar as vrea sa vad si rezolvarea altcuiva.
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
1. 2x-1 | x^3 + 1 rezulta 2x-1 | 2*x^3 + 2 -2x^3 + x^2 echivalent cu 2x-1 | x^2 +2 => 2x-1 | 2*x^2 + 4 -2x^2 + x echivalent cu 2x-1 | x +4 => 2x-1 | 2x+8 – 2x+1 echivalent cu 2x-1 | 9 rezulta 2x-1 E { -9,-3,-1,1,3,9} rezulta x E { -4,-1,0,1,2,5}
Verificam fiecare caz :
Analizam x = -4
(-64+1)/(-9) (A) , solutie
Analizam x = -1
(-1+1)/(-3) (A) , solutie
Analizam x = 0
(0+1)/(-1) (A) , solutie
Analizam x = 1
(1+1)/1 (A) , solutie
Analizam x = 2
(8+1)/3 (A) , solutie
Analizam x = 5
(125+1)/9 (A) , solutie
3. a)
1+1/k^2 + 1/(k+1)^2 = ((k(k+1))^2 +(k+1)^2 +k^2 )/ (k(k+1))^2
Prelucram numaratorul:
(k(k+1))^2 +(k+1)^2 +k^2 = (k^2 + k)^2 + k^2 + 2k + 1 + k^2 = (k^2 + k)^2 + 2*(k^2 + k) + 1 = (k^2 + k +1)^2
SQRT(1+1/k^2 + 1/(k+1)^2 ) = (k^2 + k +1) / ( k^2 + k ) = 1 + 1/k(k+1)=1 + 1/k – 1/(k+1)
Observa ca k^2 + k +1 >0 si k^2 + k > 0 ( din enunt k > 0)
b) este o aplicatie directa a pct. a)
I) Se calculeaza AE.
Se observa ca aria lui AED este 1/2 din aria patratului ABCD (indiferent de pozitia lui E pe [BC] !)