1)sa se arate ca :cos^4 de pi/8+cos^4 de 3pi/8+cos^4 de 5pi/8+cos^4 de 7pi/8=3/2
2)fie E=cos^4 de pi/12 +cos^4de 7pi/12.Aratati ca e=7/8
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
2.
cos pi/12=cos 15 = cos [45-30]
cos 7pi/12=cos 105=cos [60 +45]
1.
cos pi/8= cos 22.5 =cos [45/2]=….
cos 3pi/8 = cos 67.5 = cos [45+22.5]=…
cos 5pi/8= cos 112.5= cos[90+22.5]=….
cos 7pi/8= cos 157.5= cos [180-22.5]=…
pana aici am ajuns si eu numai ca am lucrat in radiani…la continuare e problema:|
1)
cos(pi/8)=SQRT((1+cos(pi/4))/2)=(SQRT(2+SQRT2))/2 rezulta sin(pi/8)= SQRT(1-( cos(pi/8)^2)=(SQRT(2-SQRT2))/2
cos(3pi/8)= cos(pi/2 – pi/8)= sin(pi/8)
cos(5pi/8)= cos(pi – 3pi/8)= – cos(3pi/8)
cos(7pi/8)= cos(pi – pi/8)= – cos(pi/8)
(cos(pi/8))^4 = ((2+SQRT2)^2)/16=(3+2*SQRT2)/8
prelucrezi si ajungi la cerinta
2)
cos(pi/12)=SQRT((1+cos(pi/6))/2)=(SQRT6+SQRT2)/4 rezulta
sin(pi/12)= SQRT(1 – ( cos(pi/12)^2)= (SQRT6-SQRT2)/4
cos(7pi/12)= cos(pi – 5pi/12)= – cos(5pi/12)=- cos(pi/2 – pi/12)= – sin(pi/12)
prelucrezi si ajungi la cerinta