Explică de ce |2a + i|=|3 + bi| NU implică 2a + i = 3 + bi.
poate sa imi spuna cineva o explicatie corecta?
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Daca prin „NU se implica” se refera la chestia ca daca |2a+i|=|3b+i|, nu trebuie neaparat ca 2a+i=3+bi, atunci explicatia e urmatoarea:
Daca
. Se observa ca pentru orice |a|>=radical(2) exista doua b-uri reale, care indeplinesc egalitatea, asadar exista o infinitate de perechi (a,b) pentru care egalitatea e adevarata.
Pentru ca egalitatea 2a+i=3+bi sa fie adevarata, trebuie ca 2a=3<=>a=3/2 si b=1.
Deoarece exista o infinitate de perechi (a,b) pentru care au loc egalitatea |2a+i|=|3b+i|, iar 2a+i=3+bi este adevarata doar pentru o singura pereche, inseamna ca daca |2a+i|=|3b+i|, nu trebuie neaparat ca 2a+i=3+bi.
*Dupa cum am scris la inceput, nu stiu sigur daca la asta se refera problema, insa consider ca nu prea ar putea sa se refere la altceva.
Daca z=a+i.b ,care este un numar complex, lzl este o expresie complect diferita de z. Expresia lzl este, absolut, un numar real pozitiv si in calculul numerelor conplexe reprezinta expresia ; lzl=(radical(a^2+b^2)). Doua numere complexe diferite;z’=a+ib si z”=c+id ,unde c este diferit de a sau b si d este diferit de a sau b, pot avea acelasi modul lz’l=lz”lsau a^2+b^2=c^2+d^2-> (z’=4+i.3->lz’l=5 si z”=(radical din 10)+i.(radical de 15)->lz”l=5=lz’l si z’ nu este egal cu z”)In cazul problemei tele expresia data este este (radical (4.a^2+1)=(radical (9+b^2) ceea ce implica ;a^2=2+b^2/2. Clar?
Mersi la aman-2