Imi cer scuze ca am mai postat si alte subiecte, insa ma pregatesc de o teza si mai am cateva intrebari:
Trebuie sa demonstrez ca:
a) 1/ 2 radical din (n+1) < Radical din (n+1) – radical din n < 1/ 2 radical din n oricare ar fi n apartine N*
b) x indice n= 1+1/rad din 2+…+1/(rad din n) – 2 radical din n .
Si la punctul b se da o indicatie x1= 1-2 rad din 1 , x2= 1+1/(rad din 2) – 2 rad din 2, x3= 1+1/ (rad din 2) + 1/ (rad din 3) – 2 rad din 3
a)
Sa demonstram ca:
Sa demonstram ca:
Deoarece
si
, rezulta ca
.
Multumesc frumos, voi reflecta asupra raspusului!😀