Sa se rezolve urmatoarele sisteme de ecuatii
precizez ca nu am cum sa pun parantezele din fata..
x^4+y^4=641
2lgX+2lgY=2
X^y – Y^x=0
2^x – 4^y=0
x-y=90
lgX+lgY=3
xy=40
x la puterea lgY=4
si o inecuatie..:
lg(x^2-3) > lg (x+3)
3lg^2 (x^2)- lg x-1 =0
Primul sistem:
Fie
*Ar trebui luat si cazul in care
, insa se observa ca primim aceeasi rezultate.
Deci rezolvarile sunt: (x,y)={(2;5),(5;2)}.
Al doilea sistem:
1. Daca y=0 =>x=0
2. Daca y nu =0=>y=2,x=4
**Chiar daca 0 la puterea 0 nu se ia in considerare, eu am luat-o ca o valoare existenta. Deci (x,y)={(0;0),(4;2)}
Incearca sa faci in acest fel si la celelalte sisteme. Important este ca dintr-o ecuatie sa „scoti” ceva, ce poate fi inlocuit in cealalta ecuatie; de aceea ai doua egalitati. Bafta!
hm.. am inteles dar la al 3-lea sistem cum procedez? nu imi dau seama…