a,b,c , ab diferit de 1, bc diferit de 1, x= log in baza bc din a , y= log in baza ac din b , z= log in baza ab din c. Aratati ca: a^(x+1)(y-z) * b^(y+1)(z-x) * c^(z+1)(x-y) = 1
Sincer nu am nicio idee, de unde as putea porni?
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Din enunt rezulta a=b^x *c^x (1) ; b=a^y * c^y (2) ; c=a^z * b^z (3)
Din (1) / (2) rezulta c^(x-y)= a^(y+1) / b^(x+1)
Apoi c^(z+1)*(x-y)=(a^((y+1)*(z+1)))/ (b^((x+1)*(z+1)))
Procedezi similar cu celelalte puteri , prelucrezi si ajungi la cerinta.
Mi-a iesit , multumesc frumos!