Buna am si eu niste inegalitati de facut si as vrea niste sugestii ,oarecum:))
La a as vrea numitorul comun
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Toate merg numai ca b-ul merge mai repede:
Cu ajutorul inegalitatii MG-MA
c) Din MA-MG_2:
a) pur si simplu se prelucrează fractiile …..
Apoi o fi asa…dar noua nu nea dat decat niste porcarii pe acolo in ultimele minute cu principiul trigonometriei ca nu exista decat o porcaria de aia intre asi b (mai mare ,mai mic sau egal) parca niste proprietati si gata si un ex care n-are nici o treaba cu tema ….cum dracu sa faca copilu tema acasa:))
oricum ms de ajutor:)
Daca nu te ajuta profesorul, te ajuta manualul. Pentru asta exista manuale. Fiecare trebuie sa aiba exercitii rezolvate, modele. Te uiti, analizezi, faci conexiuni, incerci sa elaborezi o rezolvare. Asa se invata matematica. Nu asteptand de la profesor pentru ca el nu e platit sa te invete pe tine personal. El e platit sa parcurga o programa intr-un an scolar. Foarte rari sunt cei carora le pasa. Mai ales la liceu.
Stiu,dar mare chestie nu e nici in manual.Oricum cu inegalitatea Ma-Mg nici atat.
Depinde ce manual folosesti. Cele de Burtea sunt destul de „dotate”.
Oricum vreau sa-mi iau o culegere de-a lu Nita Nastasescu am auzit ca este extrem de buna.
Este, intr-adevar foarte buna pentru ca respecta intr-un mod foarte inteligent ascensiunea simplu -> complex si are rezolvari complete (in majoritatea cazurilor). Problema insa e ca…e o culegere, nu e un manual. Un manual are si exercitii aplicate direct pe teorie, eventual demonstratii de teorie, de aceea sunt atat de voluminoase si de scumpe (spre deosebire de culegeri sau carti ajutatoare).
O situatie ideala e sa ai mai multe manuale, pentru ca astfel poti face diferite corelatii intre ceea ce sustine fiecare in raport cu un anumit subiect. Poti vedea care metoda/definitie/observatie este cea eficienta sau usor de memorat. In esenta, toate spun acelasi lucru dar fiecare o spune intr-un mod diferit. De exemplu eu am 3 manuale diferite de matematica de clasa a 11-a si pot spune ca e foarte interesant sa le analizezi pe toate cand vine vorba de un anumit aspect.
Ganga ruls!
Thnk”:)
NTG nu stiu cum o fi p”aici cu regulile si ma rog incercarea ,moarte n”are deci ai putea sa-mi lasi id-ul tau:)))