rezolvati pe multimea numerelor intregi ecuatiile:
xy-3x+2y-6=0
x(x+1)(x+2)(x+3)=n la a doua
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
prima ec se poate scrie si ; (x+2).(y-3)=0->x=-2 si y=3 . A doua ec. va deveni ; (-2).(-1).0.1=0->n=0 Nu inteleg ce este dificil?
Pe4ntru a doua ecuatie avem ca
x(x+1)(x+2)(x+3)=x(x+3)(x+1)(x+2)=
=(x^2+3x)(x^2+3x+2)=(x^2+3x+1)^2-1 si deci
este necesar ca (x^2+3x-1)^2-1 sa fie patrat perfect de unde rezulta ca
x^2+3x+1=1 sau x^2+3x+1=-1
Din prima varianta se obtine x^2-3x=0 cu solutiile x=0 sau x=-3 (un ambele cazuri n=0)
Din a doua varianta se ontine x^2+3x+2=0 cu x=-1 sau x=-2 (in ambele variante n=0)
Finalizeaza!!!!