Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Colega ! Este corect ce ai facut numai ca la aflarea lui „n”, nu ai scris corect pe f(x).Ai scris ca f(x)=(x^2+1)/(x-1) si trabuia scris f(x)=(x^2+1)/x.In acest caz ,n=lim(x->infinit) din [f(x)-m.x]=lim(x->infinit) din [{(x^2+1)/x} – 1.x]=lim(x->infinit) din [{(x^2+1)/x} -x^2/x]=lim(x->infinit) din [1/x]=0. Ecuatia generala a asimtotei oblice este ; y=m.x+n (trebue cunoscuta si tinuta minte). Cum ; m=1 si n=0 , rezulta ca ec, asimtotei oblice va fi ; y=1.x+0 , sau y=x.
Multumesc mult