Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Dragul meu coleg, Tu ai intrebat ; „dece 1/2+1/4=0,75?”. Scuza-ma dar sunt si eu curios.
Deci se cere ;I=Integrala(pentru x de la 1 la e) din [1/(x.(1+ln(x))) . dx].
Se inlocueste variabila „x” cu o alta cu o alta variabila „t”. Relatia de legatura dintre „x” si „t”se alege asa ca noua functie ,in „t”, ce va rezulta sa fie mai simpla si sa se poata integra , folosind tabelul de integrale dat in manualul de cl Xll-a. Ca teorie , daca relatia de legatura intre „x” si „t” este ; x=g(t) atunci se determina ; dx=g'(t).dt , se modifica limitele de integrare si expresia functiei de integrat.-> Ex. cazul problemei date ; relatia de legatura intre „x” si ‘t” , o alegem noi , asa ca 1+ln(x)=t , sau ; x=e^(t-1)-> de unde ; dx=[(e^(t-1)]’. dt=e^(t-1) . dt , Modificarea limitelor de integrare->pentru x=1, se detrmina „t” din ec ;1=g(t)=e^(t-1), de unde t=1 si pentru x=e, „t” se determina din ec. e=g(t)=e^(t-1), de unde t=2 , Functia de integrat va deveni; f(x)=1/(x.(1+lnx))=(1/e^(t-1)).(1/t). Prin aceasta schimbare de variabila integrala data devine ; I=Integrala(pentru t de la 1 la 2) din [{1/(t.e^(t-1))} . e^(t-1).dt=Integrala(pentru t de la 1 la 2) din [(1/t).dt]=ln(t) (pentru t de la 1 la 2)=ln2-ln1=ln2. Intrebari?