(x^2-4x+3)/(x^2+x-6)>1
a) (-3,9/5]U(2,+infinit)
b) (-3,9]
c) [9/5,2)
d (-infinit,-3)U(9/5,2).
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Amplifici in dreapta, (aduci la acelasi numitor) dupa care treci totul in stanga astfel incat sa obtii o fractie in care numitorul este o ecuatie de gradul II iar numitorul este o ecuatie de grad I iar aceasta fractie trebuie sa fie strict mai mare ca zero. Ca prima conditie, numitorul trebuie sa fie diferit de zero. Apoi, pui conditia ca acea fractie sa fie mai mare ca zero. Adica ambele ecuatiii sa fie pozitive, sau ambele ecuatii sa fie negative. Deci le faci semnul si intersectezi intervalele obtinute in ambele cazuri. Apoi reunesti intervalele obtinute la cele 2 cazuri si obtii solutia finala. Spor!
Eu va recomand ca, expresia data sa se aduca la o expresie care sa fie comparata cu zero. In cazul dat, expresia inecuatiei initiale este echivalenta cu expresia inecuatiei;E(x)=(-5.x+9)/(x^2+x-6)>0.Plecand dela aceasta inecuatie ,se egaleaza cu zero expresia de la numarator si de la numitor , determinand solutiile in acest caz .
-5x+9=0->x’=9/5
x^2+x-6=0->x”=-3 , x”‘=2 Se face un tabel de semne pentru numarator si numitor;
….x ……………………-3……………0……….9/5………………2…………..
.(-5.x+9)+ + + + + + + + + + + + + + +0- – – – – – – – – – – – – – – –
.(x^2+x-6)+ + + + +0- – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – 0+ + + + +
.E(x)+ + + + + + ++ l- – – – – – – – – – – – -0+ + + + + + l- – – – – –
Solutia inecutiei echivalente E(x)>0 cu inecuatia initiala si deci si solutia inecuatiei initiale va fi ; x apartine intervalului ; (-infinit , -3)U(9/5 , 2)