daca f(x)= { 0, x<= 1
x+2, x>1
expresia lui f(x): f(x)=2|x-4| + |2x-5| + |3x+7|
Ajutati-ma va rog, nu prea am inteles la modul cu il explicitez
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Se face astfel;
1]. Se iau expresii din module si se egaleaza cu zero si determinam solutiile acestor ecuatii; a]. x-4=0 -> x=4 , b]. 2.x-5=0 -> x=5/2 , c]. 3.x+7=0 -> x=-7/3.
2]. Punem solutiile acestor ec. (a]. , b]. , c]. ) pe o axa si facem semnul celor 3 ec. . Vom avea ;
.X……….I………….(-7/3)…………..0……………..(5/2)……………..4…………
(X-4)- – -I – – – – – – -I – – – – – – – – – – – – – – – – – I- – – – – – – – – 0 + + + +
(2.X-5)- I- – – – – – – -I – – – – – – – – – – – – – – – – – 0 + + + + + + I+ + + +
(3.X+7) I- – – – – – – -0 + + + + + + + + + + + + I + + + + + + I+ + + +
zona; ..I……(1)…….I……………….(2)……………..I……..(3)……….I….(4)…
Expresia lui f(x) pentru „zona (1) ” va fi ;
f(x)=-(3.x+7)-(2.x-5)-2.(x-4)=-7.x+6 , pentru ; x<=(-7/3)
Expresia lui f(x) pentru „zona (2)” va fi;
f(x)=+(3.x+7)-(2.x-5)-2.(x-4)=-x+20, pentru ; (-7/3)<x<=(5/2)
Expresia lui f(x) pentru ” zona (3)” va fi ;
f(x)=+(3.x+7)+(2.x-5)-2.(x-4)=3.x+10, pentru ; (5/2)<x<=4
Expresia lui f(x) pentru „zona (4)” va fi ;
f(x)=+(3.x+7)+(2.x-5)+2.(x-4)=+7.x-6 , pentru ; x>4
S-a tinut seama de fptul ca ; lxl=(-x) , daca „x” este negativ si lxl=+x , daca „x” este pozitiv .
Nu inteleg prima parte . Ce trebue facut? Intrebari?