Salutare!
F(x)= x(la a 3-a)-2x(la a 2-a)-x+3
F(-1)=?
stiu sa inlocuiesc , dar nu stiu ce semn da si cum se face cu semnul , din ce stiu un nr la putere para de pozitiv…. daca se poate vreau sa mi se explice modul in care s-au pus semnele , multumesc anticipat si multumesc pentru muca pe care o depuneti pe site.
Eu am avut textul cu rezolvarea si scria acolo ca e 1…😐
REGULA: (-1)^n= 1, daca n este par si (-1)^n=-1, daca n este impar
F(-1)=(-1)^3 -2*(-1)^2 -(-1)+3
(-1)^3=-1 (dupa regula de mai sus)
daca nu reusesti sa rezolvi cu regula, in cazuri simple poti calcula asa: (-1)^3=(-1)*(-1)*(-1)=1*(-1)=-1 (ridicarea la putere este inmultire repetata)
(-1)^2=1 (dupa regula de mai sus)
daca nu reusesti cu regula poti face asa: (-1)^2=(-1)*(-1)=1
-(-1)=1
conform celor calculate mai sus, avem:
F(-1)=-1 – 2*1 +1 +3=-1-2+1+3=1
Sa ai spor!
Mersi mult J3anina😳