In=∫e^x * (sinx)^n dx =?, xeR, neN;
Am inceput integrarea prin parti si am ajuns in punctul:
In=e^x(sinx)^n- n∫e^x*(sinx)^(n-1) cosx dx si presupun ca trebuie sa continui:
In=e^x(sinx)^n- n∫(e^x)’ *(sinx)^(n-1) cosx dx, dar nu stiu ce sa fac mai departe, pentru ca in integrala imi apar practic 3 functii:
f'(x)=(e^x)’
g(x)=(sinx)^(n-1)
h(x)=cosx
Cum pot sa determin formula de recurenta?
Odată ajuns aici poti determina usor formula de recurenta pentru aceasta integrala prin observare evident..
Daca ai presupus o formula de recurenta oarecare(după aceasta prima etapa) atunci demonstrează-o calculând si integrala:
.