Poate sa-mi explice cineva logic de ce – * – = + .Mi-am dat seama ca nimeni nu mi-a explicat treaba asta in mod logic ,desi m-am gandit la ea nu am gasit o explicatie logica .
SI va rog nu vreau explicatii de genu :”Pai asa e, ca asa a fost din todeauna , s-au gandit altii care au fost genii si au ajuns la concluzia ca minus ori minus egal plus.
Stiu ca poate e o intrebare tampita dar poate ma lamureste si pe mine cineva . Si ca sa fie valabila chestia ar fi bun si un exemplu concret, aplicabil in lumea reala nu doar matematic.
Multumesc
Exemplu:
2×3=2+2+2
2x(-3)=(-3)+(-3)
(-2)x(-3)=-(-3)+[-(-3)]
Motivul: distributivitatea😀
sau 3 are numar opus pe -3
si -3 are numar opus pe 3
(-3)x(-3)=opusul lui (-9)