Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Clid

Clid
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Zilele trecute răspundeam la un comentariu de aici și, fiind vorba despre grija pe care părinții ar trebui să o aibă constant față de achizițiile de vocabular/comportamentale/atitudinale etc. ale copiilor, mi-am amintit că pe la 7-8 ani preluasem de la prietena mea cea mai bună cuvântul ”clid”. Iar cuvântul ăsta o înnebunea pe maică-mea și de fiecare dată când spuneam că ”mi-am pus clid cărțile și caietele” aveam senzația că-i iese fum prin urechi. Drept urmare, mă corecta și-mi spunea răspicat că nu există cuvântul ăsta!

Ei bine, deși am uitat de el între timp, reapariția lui din străfundurile memoriei m-a făcut să-l caut. Și cred că aș putea spune că, cel puțin în bătălia asta, a fost probabil 1-1. Avea și mama dreptatea ei, pentru că bietul clid e doar variantă și nici măcar clit nu apare în DEX sau DOOM, dar presupun că e destul de frecvent folosit (în unele zone din Moldova?) din moment ce sunt câteva dicționare care-l menționează.

Clit = grămadă, maldăr, teanc, vraf.

Articole interesante

2 comentarii

  1. UITE un cuvant pe care nu-l cunosteam (si caruia nu-i simteam lipsa – pe de o parte pt ca nu l-am intalnit, incat sa ma deranjeze neintelegerea lui, si pe de alta parte pt ca am la dispozitie suficiente variante prin care sa pot exprima aceasta idee daca intentionez sa ma refer EU la ea). Da’ oricum, o noua achizitie de vocabular n-are cum sa dauneze (in cel mai rau caz se vadeste inutila).

  2. De „clid” n-am auzit, însă de „Clit”, da.
    Este un sat în judeţul Suceava, comuna Arbore, şi mi s-a spus c-ar fi fost întemeiat de un grup de soldaţi germani (prizonieri sau nu, nu ştiu), rămaşi în regiune, după primul război mondial.

Lasa un comentariu