Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cazurile în limba română

Cazurile în limba română
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cazul gramatical se definește ca fiind o categorie specifică numelui, prin care se exprimă raporturile logice dintre nume și diverse părți ale propoziției; fiecare dintre formele flexionare prin care se exprimă diferitele funcțiuni sintactice ale substantivului, adjectivului, articolului, pronumelui și numeralului.

În limba română, există cinci cazuri gramaticale:

Cazurile sunt specifice fiecărei limbi. În alte limbi, există si cazuri secundare cum ar fi ablativul, elativul, ergativul etc.

Articole interesante

8 comentarii

  1. nominativul raspunde la intrebarea cine
    acuzativul raspunde la intrebarea ce
    dativul raspunde la intrebarea cui
    genitivul raspunde la intrebarea al cui , a cui, ai cui , ale cui
    vocativul nu are o intrebare si nici functie sintactica el raspunde la o strigare persoanele tu si voi exemplu . Voi mergeti la mare . Tu mergi la magazin

  2. este bine pentru ca profesoara mea de romana a spus ca nu e corect

  3. in cadrul articolului, la enumerarea cazurilor (În limba română, există cinci cazuri gramaticale:,,,..) , linkurile trebuiau puse catre articolele din site (nu catre definitii?)

  4. le-am vazut ca sunt in subsolul articloului, dar, eu spuneam, ca idee, ca sa se pastreze formatul siteului..care te duce prin linkuri catre articolele tot din site..Sau scriati: definitiile cazurilor culese din sursele..1 2 3 ..sunt: e ciudat ca atunci cand intri pe link sa dai doar de niste ..definitii, in conditiile in care, la celelelte parti de voirbire etc nu am avut definitii.
    e un amanunt bineinteles dar initial, am crezut ca nu aveti detalii despre cazuri, ulterior am dat si click jos si..erau :)) multumesc

Lasa un comentariu