De-a lungul timpului omenirea a încercat să răspundă la o mulţime de întrebări care păreau să nu îşi găsească răspunsul. La unele dintre ele ştiinţa, tehnica şi evoluţia în general au reuşit să dea răspunsuri, altele au rămas în continuare adevărate mistere.
Iată care sunt câteva dintre întrebările la care ştiinţă nu a putut să răspundă.
- Din ce este făcut Universul?
Oamenii de ştiinţă nu au reuşit să îşi dea seama din ce este făcut Universul, cel puţin 95% din el, având în vedere că s-a demonstrat că 5% este compus din atomi.
- Cum a început viaţa?
În urmă cu milioane de ani câteva elemente chimice simple s-au adunat şi au dat naştere biologiei. Acestea au fost primele molecule care aveau capacitatea de a se înmulţi. Noi, oamenii, suntem legaţi, prin evoluţie, de aceste prime forme de viaţă. Dar cum au apărut acele prime elemente chimice pe Pământ rămâne în continuare un mister.
- Suntem singuri în Univers?
Dacă întâmplările cu extratereşti şi mesajele primite de pe planete care se află la mii de ani lumină depărtare de Pământ sunt adevărate sau sunt pure poveşti SF, rămâne să aflăm, cel mai probabil de acum înainte, pentru că până în acest moment oamenii de ştiinţă nu au reuşit să vină cu o dovadă clară că mai există şi alte forme de viaţă în Univers.
- De ce visăm?
O treime din viaţa o petrecem dormind, dar cu toate acestea ştim foarte puţine despre somn și vise. Oamenii de ştiinţă încearcă în continuare să găsească o explicaţie completă pentru faptul că dormin şi visăm.
- Vom putea trăi veşnic?
Traversăm o perioadă foarte interesantă în care oamenii de ştiinţă încep să considere îmbătrânirea oamenilor nu un proces biologic normal în viaţă, ci o “boală” care poate fi tratată şi mai ales prevenită, sau cel puţin o etapă care poate fi amânată pentru mult timp.
Lasa un comentariu