În fiecare an e 18 martie este marcată Ziua Globală A Reciclării. Pentru că toate acțiunile noastre au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător, avem datoria să găsim soluții prin care să protejăm natura, să economisim resurse și să reducem gradul de poluare. Reciclarea este una dintre metodele prin care putem deveni mai atenți și mai responsabili cu mediul înconjurător.
- Peste 75% din deșeuri pot fi reciclate însă momentan rata reciclării este de numai 30%.
- Reciclarea cutiilor de aluminiu salvează 95% din energia necesară pentru a produce aluminiu nou din bauxită.
- Prin reciclarea unei singure sticle de plastic, economisești suficientă energie încât să menții aprins un bec de 60 W pentru 6 ore.
- Dacă vom recicla o tonă de hârtie vom putea salva 17 copaci maturi, aproximativ 21000 de litri de apă, un spațiu de 3 metri cubi la groapa de gunoi, 2 barili de petrol și 4000 de kw/h energie electrică.
- Sticla poate fi reciclată la infinit, fiind singurul material care are această calitate.
- În fiecare an un copac obișnuit poate curăța aerul de aproximativ 30 de kilograme de poluanți, așadar reciclarea hârtiei ar avea efecte foarte mari asupra mediului.
- Bidoanele de plastic pot fi transformate și refolosite ca produse noi (componente pentru mașini, haine sau decorațiuni).
- Multe creaturi marine mor după ce înghit pungi de plastic, care în apă se aseamănă cu meduze.
Lasa un comentariu