Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce nu știai despre echinocțiul de primăvară

Ce nu știai despre echinocțiul de primăvară
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Echinocțiul de primăvară marchează momentul în care ziua și noaptea sunt aproape egale în cele mai multe zone din lume. Anul acesta, echinocțiul de primăvară a avut loc pe 20 martie.

Iată câteva curiozități despre echinocțiul de primăvară sau începutul primăverii astronomice pe care nu le știai:

  • Odată cu echinocțiul de primăvară are loc și echinocțiul de toamnă. Echinocțiul de primăvară are loc în emisfera Nordică, iar cel de toamnă se produce în emisfera sudică.
  • Echinocțiul de primăvară este primul din an. Al doilea are loc în luna septembrie, pe data de 22, în fiecare an.
  • Echinocțiul de primăvară marchează începutul primăverii astronomice care se încheie odată cu solstițiul din luna iunie, atunci când începe vara astronomică.
  • Data la care are loc echinocțiul de primăvară poate varia. Acesta poate avea loc pe 20 sau pe 21 martie. Ultima dată când echinocțiul de primăvară a avut loc pe 21 martie a fost în anul 2007, iar următoarea dată când va fi tot pe 21 martie este în anul 2101.
  • De acum ne bucurăm de zile și nopți egale, acesta având câte 12 ore. Numele de echinoctiu provine din limba latină unde aequus înseamnă egal și nox înseamnă noapte.
  • Echinocțiul de primăvară este sărbătorit în multe locuri din lume. Multe culturi au adevărate festivități dedicate acestui moment special din an.
  • În România, conform tradiţiei populare acum începe munca în grădini și la câmp, iar copiii bat ritualic pământul cu beţele, alungând frigul: „Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură“.
  • Specialiştii în Etnografie şi Folclor spun că în vechime se aprindeau focuri pentru “a arde” iarna şi a renaşte, prin căldură, spiritul primăverii. Obiceiul a fost asimilat în creştinismul românesc sub forma Focurilor Sfinţilor.
  • Atunci când începe primăvară astronomică se curăţă livezile şi grădinile şi tot acum se scot stupii de la iernat.

Articole interesante

Lasa un comentariu