Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Epidemie de gripă, oficial în România. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus

Epidemie de gripă, oficial în România. Ce trebuie să faci ca să te ferești de virus
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Miercuri, 30 ianuarie, în România a fost declarată oficial epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 56 de decese de la începutul acestui sezon.

Pentru a preîntâmpina cotaminarea cu virusul gripal, medicii au venit cu o serie de recomandări pentru a ne ajută să depășim fără probleme această perioadă.

Declararea epidemiei înseamnă măsuri de protecție suplimentare mai ales în spitale, unde există riscuri mai mari de deces dacă ajung virusurile gripale, ca și achiziții suplimentare de medicamente (antivirale) și materiale sanitare.

Ministerul Sănătății a mai precizat că nu se va lua măsura închiderii școlilor, ci fiecare școală, fiecare clasă va putea cere suspendarea cursurilor dacă 20% dintre copii lipsesc din cauza gripei. Se vor închide punctual, acolo unde sunt probleme. Aici, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar pot lua această decizie.

Copiii sunt categoria cea mai predispusă la a contacta virusul pentru că ei, ca și grup, au un nivel de imunitate mai redus la gripă pentru că nu s-au întâlnit cu virusurile gripale în alte sezoane. De asemenea, virusul se răspândește cu ușurință în colectivități, adică la școală și grădiniță.

Iată care sunt măsurile ce trebuiesc luate pentru a te feri de gripă:

  • Mergi la medicul de familie atunci când ai primele simptome care sugerează gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicaţie de spitalizare;
  • Nu mai ieși din casă atunci când ai simptome asemănătoare gripei;
  • Utilizează batiste de unică folosință, tușește sau strănută fără să pui mâna la gură/nas ci folosind nivelul părții interne a articulației cotului;
  • Spală-te pe mâini cât mai des, cu apă și săpun;
  • Evită spațiile aglomerate cum ar fi locurile de joacă pentru copii, magazinele, mall-urile sau alte centre populate;
  • Continuarea vaccinării antigripale este importantă.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Principalul lucru este să vă luați măsurile de precauție de bază și veți fi bine. Există cazuri în care oamenii nu sunt tratați corespunzător și fac bronșită din cauza unei răceli. Acest lucru nu este neobișnuit.

Lasa un comentariu