Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să ne protejăm împotriva gripei

Cum să ne protejăm împotriva gripei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Spre deosebire de răceală, gripa este o afecțiune respiratorie contagioasă, provocată de virusurile gripale, care debutează brusc. Perioada de incubație variază între 1 și 4 zile, iar perioada de contagiozitate durează până la 5-7 zile de la debutul simptomelor. Câteva școli și grădinițe din București au fost deja închise, iar Institutul Național de Sănătate Publică a declarat debutul sezonului gripal în România.

Simptomele gripei sunt febra însoțită de frisoane, tuse, nas înfundat, dureri musculare, durere de gât, vărsături și diaree.

Ce trebuie să faci pentru a te feri de gripă:

  • Spală-te pe mâini cu apă și săpun, cel puțîn 20 de secunde.
  • Mănâncă sănătos, în special fructe și legume de sezon, bogate în vitamine și nutrienții de care organismul are nevoie pentru a forma un scut împotriva virusurilor.
  • Evită contactul cu persoanele bolnave. Dacă există în jur persoane care tușesc sau strănută, ieși din încăpere sau te poți proteja ducând o batistă la gură.
  • Utilizează produse antibacteriene pentru a dezinfecta suprafețele cu care intri în contact, în special în locurile publice și mijloacele de transport în comun.
  • Tușește și strănută în cot, pentru a nu răspândi viurșii mai departe dacă strănuți în mâini.
  • La primele semne de gripă, stai acasă, atât pentru a nu răspândi boala, cât și pentru a nu-ți agrava starea de sănătate.
  • Odihnește-te cât mai mult pentru că sistemul imunitar este influențat de somn, așadar bună funcționare a organismului depinde de acesta.

De asemenea, Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea antigripală. Este important de precizat că vaccinul antigripal nu elimină în totalitate riscul unei infecții gripale, ci îl scade. Dacă boala va fi contactată, va fi mai puțin severă decât în absența vaccinării.

Articole interesante

Lasa un comentariu