La testele sau examenele de matematică există greşeli care se fac de fiecare dată, încât pot fi încadrate într-o statistică sau un top. Presiunea şi stresul unui examen îi fac de multe ori pe elevi să greşească rezultatul final, chiar dacă atunci când au intrat în clasa s-au simţit pregătiţi şi stăpâni pe situaţie.
Pentru a nu mai greşi la următoarea lucrare de control sau măcar pentru a mai reduce din greşeli, iată câteva strategii care te-ar putea ajuta să eviţi erorile şi să îţi îmbunătăţeşti rezultatele la matematică.
- Citeşte cu atenţie cerinţele. Reciteşte-le până când eşti sigur că le-ai înţeles corect!
- După ce ai primit subiectele citeşte-le de la început până la sfârşit inaine să începi să le rezolvi.
- Fii ordonat atunci când scrii şi rezolvi exerciţiile. Lucrarea trebuie să fie uşor de urmărit pentru că astfel te va ajuta să găseşti mai uşor o eventuală greşeală.
- Nu începe cu primul subiect doar pentru că este primul pe lista. Începe să rezolvi subiectele uşoare mai întâi pentru a fi sigur că le faci corect.
- Lasă problemele mai complicate la final. În acest fel, cu cât petreci mai mult timp să rezolvi o problemă cu atât sunt mai multe şanse să o rezolvi corect.
- Nu petrece atât de mult timp pe un subiect. Dacă te-ai blocat în rezolvarea acestuia, mergi mai departe şi reîntoarce-te la acesta mai târziu.
- Când ai terminat de rezolvat toate subiectele, fă o recapitulare. Ai grijă că rezultatele de pe ciornă să corespundă cu cele pe care le-ai trecut în lucrare. Încearcă să îţi dai seama dacă rezultatele la care ai ajuns ar a fi rezonabile în contextul dat.
- Dacă îţi dai seama că ai greşit rezultatul atunci procedează astfel: verifică greşelile făcute din grabă şi asigura-te că problema a fost transcrisă corect de pe ciornă; verifică dacă virgulă este la locul potrivit; verifică cifrele negative pentru că de multe ori apar greşeli; rezolvă problema de la capăt dacă ai senzaţia că sunt foarte multe greşeli.
- Niciodată nu preda lucrarea prea devreme. Chiar dacă exerciţiile şi problemele ţi s-au părut extrem de simple şi le-ai rezolvat rapid, cu mult înainte să se termine timpul alocat testului, nu preda lucrarea cu gândul că vei pleca apoi într-o binemeritată pauză. Rămâi la locul tău şi verifică lucrarea de cât mai multe ori pentru a te asigura că totul este corect.
Lasa un comentariu