Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Expresii româneşti care fac trimitere la zone geografice

Expresii româneşti care fac trimitere la zone geografice
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În cultura românească există o serie de proverbe care au în componență diverse locuri geografice. Cele mai multe dintre ele au nevoie şi de o explicaţie.

A nimerit orbul Brăila. Aceast proverb este foarte vechi, încă din vremea în care Brăila era principalul port comercial al Ţării Româneşti, pe care nimeni nu ar fi avut cum să îl rateze, datorită popularităţii şi aglomeraţiei care se face aici, nici măcar un orb.

Tufă de Veneţia. Înţelesul acestei expresii este destul de uşor de intuit. Veneţia este un oraş lipsit de vegetaţie. Sensul acestei expresii se referă la o persoană care nu este pregătită sau pe care nu o ajută capul.

Toate drumurile duc la Roma. Această expresie există în cultura multor popoare şi este folosită destul de des în exprimarea populară. Expresia a fost inspirată de trecutul glorios al Imperiului Roman, când toate arterele de transport duceau spre Roma, considerată atunci centrul lumii. Astăzi folosim expresia pentru a exprima faptul că toate problemele au o soluţie, că în cele din urmă vei ajunge la rezultat indiferent de metodele pe care le foloseşti.

O întorci ca la Ploieşti. Expresia este foarte veche, de pe vremea în care exista un tren care merge pe traseul Bucureşti – Predeal. Pe traseu, mai exact la Ploieşti, era nevoie ca trenul să facă nişte manevre pentru a-şi continua drumul, doar că aceste manevre presupuneau ca trenul să se întoarcă o scurtă distanţă înapoi spre Bucureşti. Expresia folosită în zilele noastre vrea să exprime nehotărârea şi nestatornicia.

Articole interesante

Lasa un comentariu