Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

4 probleme de matematică

4 probleme de matematică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Matematica este materia care fie îți dă mari bătăi de cap, fie se transformă într-o adevărată pasiune. Matematica face parte din viața noastră de zi cu zi. Indiferent de tabăra din care faci parte, folosește-ți cunoștințele dobândite la orele de matematică și treci cu bine peste următorul test. Poți rezolva problemele de mai jos?

1. La o petrecere toată lumea invitată va trebui să dea mână cu toată lumea. În total vor fi 66 de strângeri de mână. Câte persoane sunt invitate la petrecere?
a) 30
b) 14
c) 12
d) 25
2. Nepotul meu are atâtea zile egale cu numărul de săptămâni pe care le are fiica mea, iar nepotul meu are atâtea luni egale cu numărul anilor pe care îi am eu. Nepotul meu, fiica mea și cu mine avem în total 120 de ani. Poți să spui care este vârsta mea în ani?
a) 60
b) 72
c) 66
d) 81
3. Folosind doar adunarea, cum poți să aduni doar cifra 8 și să obții 1000?
4. Este un număr format din trei cifre. A doua cifră este de patru ori mai mare decât a treia cifră, în timp ce prima cifră este de trei ori mai mică decât prima cifră. Care este numărul?

Răspunsuri

1. În general, cu n + 1 persoane, numărul de strângeri de mană este suma primelor n numere consecutive: 1 + 2 + 3 + … + n. Dacă sumă este n(n+1)/2, atunci va trebui să rezolvăm ecuația n(n+1)/2 = 66. Ecuația devine n2+ n -132 = 0. Dacă îl determinăm pe n, obținem 11 și de aici deducme că au fost invitate 12 persoane la petrecere.
2. Răspunsul este “b”. Nepotul are 6 ani, fiica are 44 de ani și bunicul 72 de ani.
3. 888 + 88 + 8 + 8 + 8 = 1000
4. 141

Articole interesante

Lasa un comentariu