Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri geografice

Jocuri geografice
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Copiii care participă la următorul joc desemnează un conducător al jocului şi un juriu alcătuit din 3-5 persoane. Restul participanţilor se grupează în două echipe cu acelaşi număr de copii. Se alege tema: “Râurile din ţara noastră”, “Munţii din ţara noastră”, “Apele din Europa” şi aşa mai departe.

În desfăşurarea jocului, copiii numesc râuri, munţi, localităţi etc. în funcţie de tema aleasă. Toate denumirile se vor pronunţa nearticulat şi nu se va face deosebire între literele a şi ă, i şi î sau s şi ș.

Atunci când se pronunţă un nume va trebui să se ţină cont de denumirea precedentă rostită de alt copil, în aşa fel încât ultima literă a acesteia să constituie prima literă a celei următoare. De exemplu, la tema jocului “Râurile din ţara noastră” prima denumire este, de exemplu, Prut. Următoarea va trebui să înceapă cu litera t, de exemplu, Teleajen. A treia va începe cu litera n, de exemplu Neajlov şi aşa mai departe.

Prima denumire este anunţată de conducătorul jocului. După enunţare, el indică un jucător din echipa întâi care trebuie să descrie mai întâi râul, localitatea, muntele şi apoi să spună o altă denumire conform regulei precizate.

Conducătorul jocului indică apoi un jucător din echipa a doua care va proceda ca şi precedentul. Pentru descrierea obiectului şi enunţarea denumirii următoare se lasă un timp de gândire de 1-2 minute.

Articole interesante

Lasa un comentariu