Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experimente: Culorile călătoare și Oglinda magică

Experimente: Culorile călătoare și Oglinda magică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Încercați următoarele experimente practice. Rezultatul pe care îl obțineți va fi uimitor, trebuie să respectați cu grijă pașii de mai jos.

Culorile călătoare

Materiale necesare

100 ml apă

Colorant alimentar (rosu, galben, albastru)

6 pahare

Prosop de hârtie

Cum procedați

Se aleg perechile de culori: roșu + galben, albastru + galben,  roșu + albastru. Se vor umple paharele cu apă pentru fiecare culoare și se adaugă  colorantul alimentar. Se mai folosește un pahar de aceeași mărime pentru fiecare pereche de culori.

Foile de prosop de hârtie se împăturesc pe lungime. Se pune un capăt al prosopului de hârtie în apa colorată și un capăt în paharul gol. Apoi observați ce se întâmplă.

Ce se întâmplă: Datorită acțiunii capilare, apa urcă prin prosopul de hârtie în paharul gol. Astfel, paharele goale se vor umple cu apă până când nivelul apei din toate paharele este egal.

Oglinda magică

Materiale necesare

200 ml apă

1 pahar transparent din plastic

1 bucățică de hârtie

Marker

Cum procedați

În prima etapă, copiii care participă la experiment desenează ceva pe bucățica de hârtie, având în vedere ca diferenţa stânga – dreapta să fie uşor de observat.

Apoi, unul dintre copii ţine desenul la aproximativ 10 cm de pahar, în timp ce coechipierul umple paharul cu apă. Privit prin pahar, desenul se va vedea invers.

De ce se întâmpă astfel: Lumina trece prin aer, prin pahar, prin apă, până în spatele paharului şi apoi înapoi în aer. De câte ori lumina trece dintr-un mediu într-altul, sau dintr-un material într-altul, aceasta este refractată. Aşa se explică de ce desenul se va vedea în oglindă faţă de poziţia lui reală.

Articole interesante

Lasa un comentariu