Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment chimic: Pietrele efervescente

Experiment chimic: Pietrele efervescente
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Oţetul este un acid care atunci când este turnat peste calcar dizolvă o mică parte de carbonat de calciu, eliberând dioxid de carbon sub forma unor bule efervescente. Un experiment care nu are cum să nu îi fascineze pe copii şi să îi ajute să înveţe şi să înţeleagă mai bine reacţiile chimice care se produc prin alăturarea mai multor elemente.

Materiale necesare

Oţet

Un pahar

O bucată de calcar

Alte tipuri de roci

Cum procedezi

Toarnă jumătate de cană de oţet într-un pahar de sticlă şi pune în el o bucată mică de calcar. Observă cu atenţie şi vei începe să vezi ca bucată de rocă de calcar începe să devină efervescenţă şi să elibereze mici bule. Puteţi încerca experimentul şi cu alte tipuri de pietre, care cel mai probabil nu vor deveni “efervescente”, şi în acest fel veţi observa diferenţa.

Acest experiment este un mod amuzant prin care se poate observa cum reacţionează mai multe elemente şi substanţe când sunt aduse împreună. Atunci când oţetul, care este lichid, se amestecă cu calcarul, care este solid, eliberează dioxind de carbon, care este un gaz.

Articole interesante

Lasa un comentariu