Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o metoda de rezolvare a subpunctului d?
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Dacă egalitatea respectivă ar avea loc, trecând la determinanți, am obține și apoi, că , pentru un k natural nenul. Cum ați calculat deja A^2 și A^3, puteți bănui de ce așa ceva e imposibil.
Va multumesc de raspuns! La metoda asta ma gandisem si eu + la reducerea la absurd, presupunand ca exista landa pentru proprietatea respectiva, oricare ar fi n diferit de p, dupa care demonstram ca nu e posibil pentru A^2 si A^3.
Sunt două probleme aici. Una simplă, ortografia corectă e „lambda”, nu „landa”. A doua, mai de substanță: n și p sunt două numere naturale arbitrare dar fixate; relația respectivă nu are loc „oricare ar fi n diferit de p”. Deci nu puteți lua A^2 și A^3 pe post de contraexemplu.
Ce am vrut să spun este că, inspirați de forma matricelor A^2 și A^3, putem demonstra (printr-o inducție nu foarte complicată) că egalitatea nu e posibilă.