1×2 + 2×3 + … + n(n + 1 ) = n(n+1)(n+2)/3
1x2x3 + 2x3x4 + … + n(n+1)(n+2)=n(n+1)(n+2)(n+3)/4
1×4 + 2×7 + 3×10 + … + n(3n+1)=n(n+1)la a 2-doua
1 la a 2 – 2 la la 2 + 3 la a 2 – 4 la a 2 + … + (-1) la n+1 x n la a 2= (-1)la n+1 n(n+1)
2
P.S : VERIFICAREA O AM FACUTA NU STIU SA FAC DEMONSTRAREA
DACA PUTETI EXPLICATI PUTIN
Nu stiu ce e asa greu de inteles la inductie,dar daca nu esti lamurit poti accesa urmatorul link ,consider ca e destul de bine scris ,
sa verifici daca ai inteles poti incerca sa rezolvi problemele propuse de tine,ele sunt niste aplicatii clasice ale inductiei.
Este foarte simplu: la prima faci prima etapa Verificare ii dai lui n o valoare ca sa-ti iasa egalitate adica n=1 => 1(1+1) = 1 x2 x 3 / 3 = 2 (A)
Apoi faci Demonstratie : p(k) include p(k+1)
p(k) = 1×2+2×3+…..+k(k+1)= k(k+1)(k+2)/3
p(k+1) = 1×2+2×3+……+k(k+1)+(k+1)(k+2) = (k+1)(k+2)(k+3)/3
Atunci: k(k+1)(k+2)/3 + (k+1)(k+2) = (K+1)(k+2)(k+3)/3
Amplificam cu 3 la (k+1)(k+2) si impartim prin 3 si rezulta:
k(k+1)(k+2) + 3(k+1)(k+2) = (k+1)(k+2)(k+3) si iese egalitate😀
Iate dupa principiul meu si ies si celelalte exercitii😀
Este Foarte Simplu ca Buna Ziua😀