Sa se calculeze urmatoarea limita: .
Nu stiu de ce, dar limitele chiar imi dau batai de cap.
Va multumesc!
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Cand ai exercitii de forma asta, incerci sa aplici conjugatul acelei expresii (amplifici cu conjugatul). O sa obtii o limita dintr-o fractie, cu numitorul calculabil (daca inlocuiesti n-ul nu dai intr-o nedeterminare) iar numaratorul este format de fapt dintr-o formula si anume (a-b)(a+b) = a^2 – b^2, unde a si b sunt cei doi radicali. Ridici la patrat, faci calcule si aplici metoda factorului fortat. Sigur ai exemple cu conjuat in manual. Lucreaza!
Eu am luat-o la mana si mi-a dat rezultatul -infinit nu stiu sigur daca este corect,dar iti dau un sfat cum sa faci asa am lucrat eu.
Amplifici cu conjugata la inceput dai factor comun fortat in fiecare radical dupa la numitor dai un factor comun pe n si simplifici cu numaratorul care este radical din n.Si folosesti prop radical din a * radical din b=radical a*b