Să se demonstreze identitatea:
Multumesc anticipat!
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Dragul meu coleg cred ca ai invatat , incadin a 7-a ca cos(a)=sin(90-a) si
sin(a)=cos(90-a). Deci cos(45-a)=sin(90-(45-a))=sin(45+a) Este asa de greu ? sau ”te misti tu mai greu”?
In expresia data ai suma; sin a+sin 3a=2sin(a+3a)/2.cos(a-3a)/2=2sin 2a.cos a (cos(-a)=cos(a)) si cos a +cos 3a=2.cos2a. cosa. Sa le punem in expresia data E=(2sin2acoa+2sin2a)/(2cos2a.cosa+2cos2a)=2(2sin2a.(cosa+1))/(2cos2a(cosa+1))=sinn2a/cos2a=tg2a=1/ctg 2a
N-a fost foarte complicat. N-am transformat din radiani în grade, să-mi fie mai usor.
Multumesc, DD!