As dori, daca se poate sa ma ajute cineva sa demonstrez suma a doua cuburi a si b, precum si diferenta a doua cuburi a si b.
Mai am o dilema la descompunerea in factori a ecuatiei: a la puterea 6 – b la puterea 6.
Multumesc mult si o seara placuta!
si ce vrei sa demonstrez ?
sau
?
Multumesc mult pentru ajutor. Doream a la puterea 3 + b la puterea 3 si diferenta apoi.
Iar a^4+a^2*b^2+b^4=
=(a^2+b^2)^2-(ab)^2=
=(a^2-ab+b^2)(a^2+ab+b^2) si deci
a^6-b^6=(a-b)(a+b)(a^2-ab+b^2)(a^2+ab+b^2)
Daca se stie binomul lui Newton atunci .
In mod asemanator ca mai sus se rationeaza si in cazul stiind dezvoltarea binomului lui Newton si deci .