~Multumesc anticipat!
Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Utilizand teorema sinusurilor; a=2.R.sinA , b=2.R.sinB si c=2.R.sinC , expresia data va deveni; E=2.R^2.(sin(2.A)+sin(2.B)+sin(2.C)) si cum ; sin(2.A)+sin(2.B)+sin(2.C)=2.sin(A+B).cos(A-B)+2.sinC.cosC=2.sinC.(cos(A-B)-cos(A+B))=4.sinA.sinB.sinC (s-a utilizat; C=180-(A+B) , sin(180-x)=sin(x) si cos(180-x)= – cos(x) ). Deci E=8.R^2.sinA.sinB.sinC=4.(2.R^2.sinA.sinB.sinC)=4.S GATA.
Sunt interesante si identitatea si demonstratia!:) Felicitari domnule DD!
NOTA (caci poate nu e foarte evident):
.
Va multumesc! Da, nu ma gandisem sa scriu aria in acel mod.🙂
Daca v-a ajutat cu ceva mica nota, cu multa placere!