Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vișina putredă

Vișina putredă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Închei magistral săptămâna culorilor cu cel mai tâmpit nume de nuanță pe care l-am întâlnit vreodată – vișină putredă (și cred că vreau să scriu despre asta de mai bine de doi ani, adică cel puțin de când am scris despre părul șaten). Sincer, nu cred că am văzut vreodată cu ochii mei vișine putrede ca să-mi dau seama dacă acest nume reflectă cel mai bine realitatea, dar e o nuanță populară pentru podoabele capilare ale femeilor. Nu știu nici dacă numele acestei culori s-a născut în contextul cosmetic, însă eu aici l-am tot întâlnit, iar asta mi se pare cu atât mai bizar, pentru că nu pot să asociez nicicum un fruct putred cu delicatele cosițe feminine…

Dar ultima mea dilemă cromatică sună cam așa: vișina asta putredă o fi mai aproape de burgundy, de marsala (culoarea anului 2015) ori de neaoșul purpuriu? Desigur, dacă e să caut poze cu cele trei nuanțe de mai sus, găsesc exemple care le-ar echivala perfect, dar și exemple în care purpuriul e de-a dreptul mov, iar vișina putredă foarte roșcată. Cu marsala e ceva mai simplu, tocmai pentru că e foarte clar cum se obținue acea nuanță într-un sistem standardizat (Pantone):

Pantone_Color_of_the_Year_Marsala_Color_Intelligence_Banner

Articole interesante

4 comentarii

  1. (exemplele alea cu purpuriul mov n-ar putea să fie corespondentul false friendului purpuriu – purple?)

  2. Visina putreda are mai mult albastru in compozitie decat Marsala, plus ca este mai inchisa. Ca nuanta (vorbind de nuanta corecta, nu de rosiaticul ala care trece drept visina putreda), este mult mai aproape de purpuriu decat de Marsala. Diferenta dintre ele este ca purpuriul este o nuanta rece, in timp ce visina putreda este o nuanta calda.

  3. emanuela, nu te contrazic, dar unde e de găsit standardul pentru vișina putredă? Adică la Marsala e clară compoziția (CMYK: 15 77 64 11 sau RGB: 150 7976) și tocmai claritatea dă valoare numelui Pantone în industrie.

Lasa un comentariu