Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tufănică. Tufănele

Tufănică. Tufănele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Eu le știam de crizanteme, dar când am auzit de tufănele am știut că li se potrivește mai bine. Și dacă tot e sezonul dumitrițelor cu flori mici, bucurați-vă ochii:

Articole interesante

5 comentarii

  1. Toamna se numără tufănelele, vorba proverbului.

  2. Multumesc! Stiam denumirea „tufanele”, stiam denumirea „dumitrite”, stiam ca numesc niste flori – da’ habar n-am avut CARE flori anume (la fel cum stiu numele popular al multor altor plante dar n-am habar CARE sunt plantele concrete pe care le denumesc).

    (Si cand te gandesti ca am copilarit inconjurat de sutele de crizanteme ale bunicii, pt care ele erau – alaturi de lalele, gladiole, zambile, narcise, bujori, liliac etc, si alaturi SI de ceapa si usturoi verde, ridichi, salata, precum si de cirese – o pretioasa si pretuita sursa de venit, si spre deosebire de petunii, gura-leului, trandafirii „fugareti” (cataratori), boule-de-neige etc, care erau crescute doar pt frumusetea curtii…)

  3. am avut o clipă senzația aia minunată, precis o știți, „ah-am-mîncat-o-madlenă-proustiană!”; pentru că n-am mai folosit denumirea „dumitrițe” din copilărie, pur și simplu uitasem de ea. frumos, mulțumesc.

  4. Există o mică diferență între tufănică (are flori mici grupate în inflorescențe bogate) și crizantema- are pe o tulpină o singură floare mare, bogată, de diferite culori. Crizantema este rezultatul intervenției omului (floricultor) prin diferite procedee asemănătoare copilitului tomatelor. În rest, ambele sunt flori de toamnă foarte frumoase care, pare-se, că vor să-l sărbătorească pe Sf. Dumitru. Numai bine!

Lasa un comentariu