Primăvara este momentul perfect în care poţi face următorul experiment. Plantează seminţe şi urmăreşte apoi cum cresc şi se transformă în plante veritabile. Pentru ca experimentul să fie unul reuşit, ai grijă să îi oferi toate atenţia. Plantele au nevoie de apă, de lumină şi căldură în fiecare zi.
Materiale necesare:
Seminţe proaspete. Poţi alege ce seminţe doreşti: de dovleac, boabe de porumb, grâu, boabe de fasole.
Un vas sau o jardinieră
Pământ de bună calitate. Cantitatea o stabileşti, în funcţie de mărimea vasului în care vei planta seminţele
Apă, căldură, lumină
Ce trebuie să faci:
Pune pământul în vasul în care vei planta seminţele. Apoi, plantează seminţele în sol.
Pune vasul într-un loc cald şi unde este suficientă lumină, dar evită lumina directă. Pervazul unei ferestre este totuşi un loc potrivit unde poți așeza vasul cu semințe. Udă plantele în fiecare zi, atât cât pământul să fie umed și ai grijă să nu pui prea multă apă.
În mod normal, în şapte zile ar trebui ca seminţele plantate să dea primele semne şi să poţi vedea, la suprafaţa pământului, plăntuţa ta.
Germinarea este procesul prin care o plantă se dezvoltă dintr-o sămânţă şi începe să crească. Pentru ca plantele să se dezvolte normal, seminţele au nevoie de condiţii optime. Apa şi oxigenul sunt esenţiale pentru ca seminţele să germineze.
Multe seminţe germinează atunci când sunt expuse la temperatura camerei, altele au nevoie însă de mai multă căldură. Cele mai multe plante au nevoie de lumină pentru a germina, dar sunt şi alte seminţe care nu se pot dezvolta decât la întuneric.
Lasa un comentariu