Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

“Eu tai, tu alegi”, o regulă de aur

“Eu tai, tu alegi”, o regulă de aur
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Eu tai, tu alegi” este o regulă prin care pot fi rezolvate multe conflicte sau neînţelegeri. Pornind de la întâmplarea unei perechi de gemeni, puteţi învăţa regula de aur şi o puteţi aplica de câte ori este cazul. “Eu tai, tu alegi” este o metodă extrem de bună pentru a minimiza plângerile legate de tratament nedrept.

Cum împărţiţi plăcintă?

Ryan şi Tyler sunt doi fraţi gemeni. Când mama lor pregătea plăcintă pentru desert, fiecare dintre băieţi se plângea că celălalt a primit o bucată mai mare. Atunci mama a hotărât să impună o regulă.

Mai întâi, mama gemenilor taie o felie dublă de plăcintă. Apoi, unul dintre gemeni taie felia în două bucăţi egale şi celălalt băieţel îşi alege felia.

După ce a apărut această regulă în casa lor, copiii au fost în sfârşit mulţumiţi şi au devenit şi foarte pricepuţi în a tăia plăcinta în felii egale.

Mai târziu, băieţeii au întrebat-o pe mama lor dacă există metode şi pentru a aduce corectitudine şi în alte alegeri şi situaţii. Mama le-a spus:” Disputele există şi vor mai exista, dragii mei. Dar putem să le mai minimizăm aplicând regula de aur. Tratează-i pe ceilalţi în felul în care îţi doreşti tu să fii tratat într-o situaţie asemănătoare. Dacă oamenii ar face acest lucru, cu siguranţă ar fi mai puţini cei care se plâng că sunt trataţi nedrept.”

Articole interesante

Lasa un comentariu